De projectweek - dag 1

Maandag 20 maart 2017

Vandaag is de projectweek over de 'Positieve Psychologie' van start gegaan.
Het thema van de eerste dag is dankbaarheid. In de aula hebben we een dankbaarheidsmuur gemaakt waar iedereen iets op mag hangen waar hij of zij dankbaar voor is. Deze muur is geopend door de oudste en jongste leerling van de school. Zij hebben samen het lint doorgeknipt. Er hangen al verschillende stukjes en foto's op de muur.
Ook in de klassen is aan het thema dankbaarheid gewerkt.
Op de website staan de foto's van de eerste dag bij het kopje foto's en berichten.

Waarom dankbaarheid?
Elke dag dankbaar zijn voor de mooie dingen die de dag te bieden had, helpt je met het krijgen van een positieve focus. Het gaat dan niet alleen om de grote dingen in het leven, maar ook zeker om de kleine. Hoe meer je dankbaar leert zijn, hoe meer dingen je gaat zien om dankbaar voor te zijn. Je focussen op de mooie dingen in het leven, maakt je blij. Elke avond voor je gaat slapen, loop je in gedachten de dingen langs die je een dankbaar gevoel geven. Dankbaar zijn is fijn. Het maakt je leven leuker, makkelijker en het brengt je meer voldoening.