Lekker Fit week komt eraan!

Vrijdag 17 maart 2017

Lekker Fit week

Beste ouders en leerlingen,

De Lekker Fitweek staat voor de deur. In de week van 3 tot en met 8 april gaan we allemaal leuke activiteiten doen die alles te maken hebben met het thema  “Wij(k) samen Lekker Fit!”

De start van de Lekker Fit week is meteen actief. In de klas doen we met nog veel meer andere Lekker Fit!-scholen, mee aan een recordpoging “bewegen in de klas”. Dat doen we met behulp van Smartbreaks. Smartbreaks zijn leuke beweegtussendoortjes die er voor zorgen dat de leerlingen tussen de lessen door even een moment krijgen om te ontspannen. Waarna ze zich weer beter op de volgende taak kunnen concentreren.

De smartbreaks worden gedurende deze hele projectweek nog vaker ingezet. Ook kan het zijn dat de klas van uw kind de Daily Mile gaat doen. De daily mile is elke dag 15 minuten buiten (hard) lopen. Ook dit heeft als doel om de concentratie weer terug te krijgen.  Zowel de smartbreaks als de Daily mile bevorderen daarmee de leerprestaties!

Verdere activiteiten in de Lekker Fitweek:

*Als ouders van een leerling uit groep 1 t/m 4, kunt u op donderdag 6 april deelnemen aan een ouder en kind judoles. Wilt u meedoen? Schrijf u dan in op het inschrijfformulier op het bord bij de klas van uw kind. Het gymrooster voor die dag is:

Groep:

Tijd:

08.30-09.00

Groep 1-2 A

09.00-09.30

Groep 1-2 B

09.30-10.00

Groep 1-2 C

10.00-10.45

10.45-11.30

Groep 4 B

* De leerlingen van groep 4a, 5, 6/7 en 8 gaan op dinsdag tennissen op echte tennisbanen.

* De leerlingen van groep 4 t/m 8 hebben op maandag een volleybalclinic van een echte volleybaltrainer.

* Tijdens de creamiddag zijn alle workshops “Lekker Fit!”

* Een speciale fitles tijdens de schoolzwemles van groep 5-6

* Lekker Fitlessen in de klas en in de gymzaal

* En niet te vergeten de Kids Run op zaterdag 8 april waar maar liefst 46 deelnemers van de Dominicusschool aan meedoen! Ren je niet mee, kom dan zeker aanmoedigen op de Coolsingel!

We hopen op een gezellige, sportieve en beweeglijke projectweek!

Meester Robin en juf Arinda