Lekker Fit! - Sportentocht

Dinsdag 29 augustus 2017

De sportentocht komt er weer aan!

Gave dansmoves leren, een homerrun slaan, thaiboksen, een bal hooghouden of op avontuur bij de scouting. Dit, en nog veel meer, kan tijdens de Sportentocht in Rotterdam-Noord. Van 9 tot en met 16 september 2017 kunnen basisschoolkinderen gratis kennismaken met sport, beweging en sportverenigingen in hun buurt.

De Sportentocht in Noord vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek en Noord Sport. Meer dan 20 sportaanbieders in Rotterdam-Noord zetten hun deuren open, zodat kinderen een week lang elke dag een sport kunnen uitproberen. Zij kunnen onder meer meedoen met tennis, turnen, voetbal, judo, taekwondo en zwemmen.

In de gymles krijgen de kinderen van groep 1 tot en met 8 een stempelkaart. Wie tijdens de Sportentocht aan een sport meedoet krijgt een stempel. De sportiefste school en leerlingen vallen in de prijzen, hoe meer stempels hoe beter! Zij kunnen bijvoorbeeld een sportlidmaatschap winnen. De feestelijke prijsuitreiking vindt 20 september plaats.

Op zaterdag 9 september trapt het zwem-event deze sportieve maand af. Kinderen van 6 tot en met 12 (met zwemdiploma) kunnen in het Van Maanenbad meedoen met waterpolo, wedstrijdzwemmen, duiken en reddend zwemmen. Inschrijven kan via www.zwem-event.nl.

Lees hier het programma van de sportentocht.