Groep 1/2B

Welkom in groep 1/2B!

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan, wij hebben er veel zin in! Wij kijken uit naar een nieuw schooljaar waarin het ontdekkend en spelend leren voorop staat. Het thema ‘weer naar school’ staat de komende 4 weken centraal.  Pop Ko zal bij diverse lessen aanwezig zijn in de klas om de leerlingen op een speelse manier kennis te laten maken met de verschillende speelhoeken in de klas. In de dagelijkse praktijk maken de leerlingen kennis met: korte kringmomenten, buitenspelen, spelen/werken in de klas, bewegingsonderwijs, coöperatieve werkvormen en expressie.

Elke 4 weken staat er een nieuwe thema centraal in de klas, dat aansluit op de belevingswereld van de leerlingen. De leerlingen krijgen zelf ook de kans om verschillende speelhoeken in te richten. Vanuit hier kunnen de leerlingen inspiratie op doen, om de visie ‘spelen is leren en leren is spelen’ nog meer betekenis te geven.

De Dominicus werkt met ‘teach like a champion’. Dit zijn verschillende technieken om je vaardigheden/technieken als leerkracht nog verder uit te diepen en te ontwikkelen. In groep 1/2  B worden dagelijks verschillende technieken aangeboden in de klas.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gerust een kijkje nemen in de klas, u bent van harte welkom!