Groep 1/2A

Welkom in groep 1/2A!

In onze groep staat spelen en plezier voorop. Door te spelen in de verschillende hoeken leren de leerlingen op een kindvriendelijke manier te ontdekken en te experimenteren met ‘de grote wereld’. Ons motto is: Spelen is leren, leren is spelen! De leerkracht speelt veel met de leerlingen mee, zo kan zij de leerlingen goed observeren en houdt zij alle ontwikkelingslijnen uit het observatiesysteem ‘Bosos’ in de gaten. Op de Dominicusschool werken alle kleutergroepen thematisch. Zo hebben we iedere vier weken een nieuw thema. De leerkracht kijkt samen met de leerlingen naar wat er nodig is om de klas zo goed mogelijk in het nieuwe thema in te richten. Zo sluiten de thema’s in de groepen aan bij de belevingswereld van de leerlingen. Tijdens de kringmomenten werken wij aan de taal- en rekenontwikkeling van de leerlingen, dit doen wij door gebruik te maken van coöperatieve werkvormen. Buiten de taal- en rekenmethodes maken wij in de onderbouw gebruik van de methode ‘Goed gedaan’, waarbij gewerkt wordt aan de sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen zoals: aardig zijn voor elkaar, samen spelen en opkomen voor jezelf. Voorbereidend schrijven vindt plaats met de methode “Schrijfdans”. Kleuterzwemmen staat ook dit schooljaar weer op het programma. De mogelijkheid bestaat om tegen een vergoeding uw kind onder schooltijd te laten zwemmen. Het doel is om kinderen watervrij te maken, plezier te laten hebben en ze extra te laten bewegen. Er wordt op dinsdagochtend gezwommen in zwembad Sportfondsen Noord (van Maanenbad).