Peuters

Peuterspeelzaal ‘t Dominootje

Wij zijn peuterspeelzaal ’t Dominootje. Om half 9 starten wij de ochtend met de peuters en om half 12 worden zij weer opgehaald. Op donderdag zijn wij er ook in de middag van 12.30 tot 15.30 uur. Elke ochtend starten we met de grote kring waarin we verschillende leerzame activiteiten doen met de peuters. Daarna gaan we in kleine groepjes aan de slag om meer individueel met de kinderen bezig te zijn. Ook is er ruimte en gelegenheid om vrij te spelen dit kan bijvoorbeeld in de huishoek, in de bouwhoek of aan tafel. Natuurlijk knutselen wij ook regelmatig met de peuters. Wij organiseren ook ouder-peuteractiviteiten.

Rond half 11 eten en drinken we gezamenlijk aan tafel. Als het weer het toelaat gaan we daarna altijd nog even buiten spelen. Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van de speelzaal. Iedere vier weken hebben wij een nieuw thema zodat het leuk en uitdagend blijft voor de peuters.

Uitgangspunten

Samen spelen
Spelen met leeftijdsgenootjes is van groot belang om sociaal vaardig te worden. Kinderen leren spelenderwijs rekening houden met elkaar, op hun beurt wachten en samen spelen. Natuurlijk is er veel aandacht voor creativiteit. Tekenen, plakken, knutselen; de peuterspeelzaal haalt de kleine kunstenaar in ieder kind naar boven. De leidsters van de peuterspeelzaal lezen de kinderen vaak voor. De kinderen genieten daar van en het is goed voor hun taalontwikkeling. Maar samen spelen is natuurlijk vooral samen plezier maken en dat kan in onze peuterspeelzaal.

De wereld ontdekken
Spelen is leuk voor kinderen én goed voor hun ontwikkeling. Kinderen spelen de hele dag. Ze zijn voortdurend de wereld aan het ontdekken en ontwikkelen zich snel. Onze peuterspeelzaal speelt daar professioneel op in. Wij bieden kinderen volop de gelegenheid om te spelen en te ontdekken. Bij onze bekwame leidsters is uw kind in uitstekende handen.

Wennen aan regels
Op de peuterspeelzaal leren kinderen op een speelse wijze omgaan met regels. Ze wennen aan een vaste dagindeling met verschillende activiteiten. Dat komen ze later op de basisschool ook tegen en daardoor voelen ze zich daar straks sneller thuis. De leiding van de peuterspeelzaal streeft naar een zo soepel mogelijke overgang naar de basisschool.